Easter

Problemhud som beauty blogger

Dette indlæg bliver af den mere personlige slags, da jeg føler at meget af det jeg deler, er ‘poleret’, i forhold til hvordan virkeligheden en gang imellem er. Jeg elsker makeup, men til hverdag bruger jeg det ikke i den forstand. Der bruger jeg måske lidt concealer, bronzer eller highlighter, hvis jeg overhovedet tager noget på. Makeup er for mig et frirum til at være kreativ på en anden måde, end jeg er til hverdag, og det bliver det forhåbentlig ved med at være.

På mine makeupbilleder, fjerner jeg typisk de små urenheder, rifter, ar, eller hvad der nu skulle være, da fokus på disse billeder for mig, er makeuppen. Derfor vil jeg også vise jer, at ens hud ikke altid ser glat og fin ud. Sådan er det for en del mennesker, og jeg er selv en af de mennesker, der har kæmpet med problematisk hud i mange år.

Da jeg var omkring 12 – 13 år gammel, udviklede jeg akne, som jeg smurte med cremer i mange år, dog uden virkning. Det påvirkede mig enormt meget, og først da jeg var 17, fik jeg en recept på medicin i pilleform. Her tog jeg medicin i 9 måneder, igen uden virkning, før min læge valgte at sende mig til en specialist. Hos hudlægen fik jeg endelig udskrevet medicin som virkede, og som jeg skulle tage i dobbelt dosis i 5 måneder. Det var den slags der hed isotretinoin. Derefter var min hud faktisk pæn i nogle år. Dog fik jeg udslæt i ny og næ, som altid bare gik i sig selv igen, og som jeg aldrig fik tjekket.

For omkring 2 måneder siden, fik jeg så igen udslæt, som udviklede sig og blev værre og værre, hvorfor jeg valgte at gå til lægen. Billederne øverst i indlægget, er hvordan min hud så ud på det tidspunkt. Lægen mener at jeg har udviklet hudsygdommen rosacea, som jeg nu behandler. Det er sandsynligvis gået i udbrud grundet stress, og det kan forværres af mange ting. Det er altså sådan min hud har set ud mange gange i løbet af årene, helt uden filter.Jeg har nu smurt min hud med en salve mod rosacea i et par uger, og som I kan se, er min hud blevet en del pænere allerede. Det røde er blevet mindre fremtrædende, og det der er tilbage, er mindre, meget tørre plamager, som jeg stadig skal holde øje med, og behandle både morgen og aften.

Min hud har altid været sart, og rødme er kommet let, hvilket jeg altid har haft det fint med, men når sådanne hudproblemer rammer mig, har lysten ikke været der, til at skulle ind og muligvis forværre tilstanden, ved at dække det med makeup, hvilket også er grunden til at jeg har været lidt fraværende her under karantænen, hvor man jo ellers har en masse ekstra tid. 🙂 Alt dette var egentlig for at vise, at heller ikke jeg, er velsignet med en hud, der aldrig volder problemer, og at det er helt normalt at døje med hudproblemer, om det så er rosacea, som mit, eller om det er akne eller noget helt tredje! 🙂 

2 kommentarer

 • Anette

  Godt salve hjælper
  Må jeg spørge hvilken du bruger?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rika

   Jeg bruger Rozex 0,75%, som er købt på recept 🙂 Den skal jeg bruge i 3-4 måneder.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Easter