70 års fødselsdagskjole

SYTIP – franske sømme

Som lovet kommer her et lille sytip, og det er et jeg faktisk gerne selv ville have kendt til noget tidligere, da jeg begyndte at sy i mine teenageår – nemlig den franske søm. Det er en søm der kan bruges når du laver tøj i de lettere materialer. Selv bruger jeg den mest når jeg laver skjorter og andre overdele i bl.a. bomuld, silker, viskose osv, hvor der ikke skal syes foer i. På den måde bliver sømmen afsluttet pænt, som ses på billedet.

Fremgangsmåde:

Ved 1cm sømrum.

  • Læg dit stof sammen vrang mod vrang, Brug nåle hvis nødvendigt.
  • Sy stoffet med 4-5mm sømrum. Her er det vigtigt ikke at bruge mere end maks 5mm.
  • Klip sømmen ned til ca. 3mm sømrum og pres sømmen flad til den ene side.
  • Læg nu sømmen sammen ret mod ret (nål hvis nødvendigt), og sy herefter igen med de resterende 5-6mm, alt efter hvor meget sømrum du brugte ved første stikning.
  • Pres sømmen.

Nu vil din søm se ud som på billedet ovenover, og dine kanter i stoffet vil ligge gemt inde i sømmen og på den måde ikke være synlige. Sømmen vil heller ikke være mere end maks 6mm bred, og er altså en fin og smal afslutning inde i dit tøj, i forhold til en mere synlig overlock.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

70 års fødselsdagskjole